Gehaktbrood in bladerdeeg

Een gehaktbrood maken is niet heel ingewikkeld en wanneer je een keukenmachine hebt gaat het helemaal rap, je hakt de ui en paddestoelen in de keukenmachine (hakmolentje van de staafmixer werkt ook prima) en bakt het aan in een pan. Laat het mengsel afkoelen en kneed het door het gehakt en van het gehakt vorm je een ovaal. Daarna wikkel je de plakken spek eromheen en bak je het in zijn geheel kort aan in een koekenpan. Zet het aangebakken gehaktbrood dan even in de koelkast om af te koelen en rol daarna het bladerdeeg eromheen. Wanneer je goed bent in versieren, kun je losgaan. Snijd bijvoorbeeld blaadjes uit bladerdeeg of misschien heb je een leuke koekjessteker in de vorm van een paddestoel of hulsttakje. Dit gehaktbrood kun je heel goed van te voren maken, het deel voordat je het bladerdeeg er omheen vouwt zelfs 1 dag van te voren. Het gehaktbrood in bladerdeeg is zowel warm als koud heel lekker.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 17 december 2020 door UitPaulinesKeuken