Gehaktballetjes met Jus en Broccolipuree

Ja, dit is eigenlijk gewoon een soort stamppotje met gehaktballen. Lekker Hollands. ;-) Heel makkelijk te maken, redelijk snel klaar en je hebt er helemaal niet zo veel ingrediënten voor nodig. Ideaal voor een doordeweekse dag dus!

Dit soort diners zijn hier in huis echt favoriet. We houden natuurlijk ook van lekkere wokschotels, romige en kruidige curry’s, salades en een stevig soepje op zijn tijd. Maar zo’n lekker Hollands diner gaat er eigenlijk altijd goed in.

De coconut aminos geven de jus een heerlijke smaak, ik vind dat zo’n lekkere toevoeging in heel veel gerechten! Eigenlijk zoals wanneer je zelf sojasaus toe zou voegen, maar dan natuurlijk zonder de soja. (waarom soja niet Paleo is, lees je hier). Oh en mocht je je afvragen waar je coconut aminos kunt kopen, dat kan online via Paleo-Store.nl.

Ga jij deze ook proberen? Laat me dan zeker weten wat je er van vindt!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Puree

  • 400g broccoli, in roosjes (incl. de stam, in blokjes)
  • 400g pastinaak, in blokjes
  • 1 el ghee
  • peper en zout

Gehaktballetjes

  • 250g rundergehakt
  • 1 tl biologische gehaktkruiden
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
  • 3 el coconut aminos
  • 1 el arrowroot
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 12 augustus 2016 door eetpaleo