Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip

Over het algemeen laat ik mezelf erg graag inspireren door verschillende internationale keukens, zo ook de Marokkaanse keuken! Want wat weten ze daar goed hoe ze verschillende ingrediënten kunnen combineren tot één smakelijk geheel.

In dit recept gebruik ik het befaamde kruidenmengsel Ras El Hanout; ofwel ‘het beste van de markt’. Enkele jaren geleden hoorde ik er voor het eerst van, maar helaas was het toen nog niet al te bekend in Nederland en dus ook haast nergens te vinden.

Tegenwoordig vind je het zelfs in de meeste supermarkten, eigenlijk is dat alleen maar goed, want lekker is het zeker. Al zou ik het ook heel erg leuk vinden om naar een mooie Marokkaanse stad te vliegen en daar inkopen te doen op de markt, zodat ik échte Ras El Hanout kan proberen! Ben jij al eens in Marokko geweest? Dan ben ik heel benieuwd naar je ervaringen!

Oh en ben je op zoek naar gehakt zonder ‘aroma’s’ of andere onnodige toevoegingen (ik kwam er laatst achter dat er tegenwoordig ‘aroma’s’ toe worden gevoegd aan biologisch gehakt, dat is toch bizar?) dan kun je dat o.a. bestellen via De Woeste Grond. Een aanrader!

Ingrediënten (voor 4 porties)
Gehaktballen

  • 500g rundergehakt
  • 75g pistachenoten, gepeld en gehakt
  • 8 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • 1 el ras el hanout
  • ¼ tl zout

Avocadodip

  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 2 limoenen
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • peper en zout

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 29 oktober 2016 door eetpaleo