"Knakworsten ongezonder dan asbest', lazen we deze week. Reden: de Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat het eten van rood en bewerkt vlees kankerverwekkend is. Wat is de relatie tussen vlees en kanker? Mag je nooit meer hamburgers eten? En wat eet je dan wel? gezondNU zet alle feiten op een rij.
Is het verband tussen vlees en kanker nieuw? Nee. Het is al jaren bekend dat darmkanker vaker voorkomt bij mensen die veel rood vlees eten. Waarom was er dan zoveel ophef over kanker en vlees?
Dat rood en bewerkt vlees door de belangrijkste gezondheidsorganisatie, de WHO, op de lijst van kankerverwekkende middelen is gezet, is wél nieuw. Insiders zien het als bevestiging van de "beste' wetenschappers ter wereld dat vlees ongezond is. De Wereldgezondheidsorganisatie is onderdeel van de VN met als doel de gezondheid van de wereldbevolking verbeteren. Een serieuze bron, waardoor het nieuws grootschalig werd opgepakt. Na talloze onderzoeken van de afgelopen twintig jaar te bestuderen, kwamen zij tot deze conclusie.
Lees de antwoorden op vragen hierover én hoe met dit nieuws om te gaan op www.gezondnu.nl.
Geplaatst op 16 november 2015 door GezondNu