Gehakt met aalbessen en wortelpuree

De aalbes; de cranberry van de zomer? Deze bes is in ieder geval zurig van smaak en heerlijk in hartige gerechten. Ook erg lekker om gewoon zo te eten, maar omdat we ruim een halve kilo aalbessen in de koelkast hadden staan, leek het me leuk er ook eens iets mee te koken: gehakt met aalbessen en wortelpuree!

Dit gerecht is lekker snel klaar; terwijl de wortels opstaan kun je het gehakt alvast maken en zo staat er een complete maaltijd in 20 minuten op tafel. Vaak moet je in een restaurant nog langer wachten dan dat. Regel dan meteen even dat een ander de afwas doet, dan kun jij mooi weer verder met genieten van de zomer.

Ingrediënten
Wortelpuree

  • Bospeen - 600g
  • Gemengde notenpasta - 2 el (santen/kokoscrème kan ook)
  • Kaneel - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl

Gehakt met aalbessen

  • Ui - 1, in dunne halve ringen
  • Rundergehakt - 400g
  • Bosui - 3 stuks, in dunne ringen
  • Rozemarijn - 2 takjes, vers
  • Tijm - 3 takjes, vers
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Aalbessen - 100g
  • Kokosolie - 1 el

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 26 augustus 2017 door eetpaleo