Soms kan je ineens heel veel zin hebben in een heel specifieke smaak of gerecht. En denk nu niet dat dat bij mij (Sjanett) alleen maar chocolade kan zijn haha. Van de week had ik dat dus met zalm. Omdat een goed stuk zalm niet goedkoop is, eet ik dat minder vaak dan ik zou willen. Maar soms moet je gewoon even uit de ban springen en jezelf trakteren. In dit geval dus met een heerlijke gegrilde zalm met zelfgemaakte kruidenboter. Hmmm...
Mooie van dit gerecht: het staat in no-time op tafel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Super handig dus voor de doordeweekse avond. Maarja, wat eet je daar dan bij? Lekkere gestoomde groenten natuurlijk! Niet op de foto maar wel op tafel: krieltjes in schil uit de oven. Je snapt: het was een feestmaal.
De kruidenboter had ik nog staan en dat is iets wat je prima zelf kan maken. Zie bijvoorbeeld dit recept voor paleo kruidenboter.
Ongeduldig dat ik was stond de gril nét iets te hoog, waardoor de zalm iets donkerder was dan gepland. Oeps! Desalniettemin erg lekker en nog heerlijk rosé van binnen.
Dit recept zit wat hoger in vetten doordat het vette vis mét kruidenboter combineert. Niks mis mee, zolang je gevarieerd eet (en dus ook regelmatig minder vette vlees/vis soorten op je bordje krijgt) of de rest van de dag bijvoorbeeld bewust wat minder vetten tot je neemt.
,Geplaatst op 16 maart 2016 door lovefitfood