Bij gezond eten denk je al snel aan salades. Met een basis van rucola, bladspinazie of veldsla en toevoegingen als kip en avocado heb je in een handomdraai een verantwoorde maaltijd op tafel staan. Je kunt salade makkelijk voedzamer maken door bijvoorbeeld quinoa, kikkererwten of koude pasta toe te voegen. Met de avocado voeg je gezonde, plantaardige vetten toe. Voor een extra aanvulling strooi je bijvoorbeeld pijnboompitjes, een handje chia zaadjes of goji bessen over je salade.
De gegrilde kipsalade met bacon en avocado is heerlijk als maaltijdsalade, lunch of bij de barbecue. Avocado bevat onverzadigde vetten en zijn rijk aan eiwitten en vitamines en mineralen, zoals ijzer en kalium. Kip is een magere bron van eiwitten en de knapperige bacon geeft de salade een lekkere smaak. Een groot voordeel van de gegrilde kipsalade is dat je het al eerder op de dag kunt voorbereiden. Ook kun je de gegrilde kipsalade makkelijk meenemen voor een gezonde lunch op school of op je werk. De salade is heerlijk in combinatie met een zelfgemaakte knoflook dressing.