Gegrilde kip met rucola pesto

Zoals jullie weten kook ik thuis veelal vegetarisch en daardoor vind je hier vrij weinig recepten met vlees of vis. Reden? Ik ben gek op groenten! Geen slap gekookte broccoli natuurlijk, maar gegrilde spruitjes met balsamico uit de oven of vegetarische burgers van zoete aardappel. Mét homemade mayo. En groenten zijn natuurlijk gewoon heel erg gezond. Toch vind ik een vleesje op zijn tijd ook erg lekker. Ik probeer in dat geval wel zoveel mogelijk naar de herkomst van het vlees te kijken en ik betaal graag een paar euro meer voor een goed keurmerk.

In dit recept breng ik de gegrilde kip op smaak met kruiden van Green Gypsy (nope geen reclame, maar wel echt de moeite om een potje aan te schaffen) en maakte ik het gerecht af met een homemade pesto van rucola. Maar daar vooral een dubbele portie van, want deze groene pesto smaakt ook heerlijk op een haverbroodje met kaas of door glutenvrije pasta met gebakken pijnboompitjes. Serveertip: eet deze gegrilde kip met gestoomde groenten en gebakken zoete aardappeltjes.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 13 november 2017 door beaufood