Gegrilde halloumi burger met avocado-salsa

Mijn nieuwe favoriet in de keuken: halloumi! Halloumi is een ongerijpt kaasje dat perfect is om te grillen, bakken of frituren. Door de samenstelling van de kaas smelt hij namelijk niet. De kaas bestaat uit een combinatie van geiten-, koeien- en schapenmelk en ik vind hem heerlijk door salades (zoals deze met avocado, veldsla en rozijnen bijvoorbeeld) of gemarineerd als vleesvervanger bij het avondeten. Of maak er een lekkere vega burger van! De halloumi snijd je in dikke plakken en gebruik je als vleesvervanger. Extra lekker wanneer je de halloumi bakt met kruidige ras el hanout olie. Serveer op (glutenvrije) broodjes en met een flinke schep avocado-salsa erbij. JUM!

Serveer je de burger als avondeten? Maak er dan een portie van deze zoete aardappelfrieten bij of een goedgevulde groene salade.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 03 november 2017 door beaufood