Gegrilde Chinese kool van de BBQ

Bbq-en, voor mij heeft dat iets heel gezelligs en leuks. Lekker buiten koken op vuur of hout. Wij hebben sinds vorig jaar een heel gaaf oventje op het dakterras staan. Je kunt er een vuurtje in maken om gezellig bij te zitten (maak je geen zorgen we hebben een pijp er op zitten zodat de buren niet gelijk uitgerookt zijn), maar je kunt op dat vuur ook gewoon bbq-en. Omdat ik altijd probeer om op de bbq naast vlees- ook groentegerechten te hebben, heb ik pas geleden deze bedacht: gegrilde Chinese kool. Super lekker. De bbq (of grill) geeft een hele lekkere smaak aan de iets saai Chinese kool en de mosterddressing zorgt er voor dat het lekker pittig is.

Vegetarisch?

Dit is geen bbq-recept wat helemaal vegetarisch is. Ik vind het namelijk heel lekker om er uitgebakken spekjes over te strooien. Soms hak ik die nog even extra fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Maar zonder de uitgebakken spekjes is het ook heel lekker. Lijkt het je toch een leuk recept maar wil je geen vlees, dan kun je de spekreepjes voor vegetarische spekjes vervangen. Of probeer het eens met feta of oude kaas flinters.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 07 juli 2020 door UitPaulinesKeuken