Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik het vaak zonde vind als er teveel met een oester geknoeid wordt. Ze zijn van zichzelf zo prachtig van smaak. Een snuf zwarte peper (of groene tabasco!) en een kneepje citroen is wat mij betreft voldoende. Dat gezegd hebbende vind ik het zo nu en dan tóch leuk om er iets spannenders van te maken.. En zie hier: súper smaakvolle gegratineerde oesters uit de oven!
Je kunt dit recept met elk soort oester maken. Het is wél fijn als je oesters hebt met een beetje body. En dan bedoel ik letterlijk wat meer body (vruchtvlees), aangezien heel kleine oesters wat weg zullen vallen tegen de volle smaak van kaas. Verder doen we niet veel geks met de oesters. Veel recepten voor gegratineerde oesters bestaan naast knoflook en verse kruiden ook uit broodkruim of panko, sjalot, boter, witte wijn, etc. Zonde! We willen de mooie smaak van de oesters zoveel mogelijk behouden. Houd het liever bij wat enkel verse knoflook en peterselie en een zacht zoet kaasje zoals Gruyère. Goddelijk. Enkel nog een glas Côtes du Rhône Blanc Reserve (op dit moment een van mijn lievelingswijnen) erbij en je avond kan niet meer stuk!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 13 maart 2024 door beaufood