Geen zin om te sporten? 5 Tips om toch die sportschool in te duiken!

We kennen het allemaal wel: soms heb je gewoon van die dagen dat je echt geen zin hebt om te gaan sporten. Zo heb je het bijvoorbeeld ontzettend druk op je werk gehad of ben je gewoon erg moe. Op dit soort momenten is sporten waarschijnlijk één van de laatste dingen waar je zin in hebt.

Juist op dit soort momenten kan sporten een juiste oplossing zijn. Vaak is het zo dat trainingen waar je vooraf geen zin in had juist enorm goed gaan. Bovendien voel je na de training waarschijnlijk weer een stuk beter en barst je van de energie.

Om die reden is het soms goed om jezelf gewoon een schop onder de kont te geven en die sportschool in te duiken. Hoe je dat doet? Hieronder vind je 6 simpele tips om jezelf op te peppen!

1.Eet iets

Wanneer je net uit je werk komt of een lange dag achter de rug hebt gehad heb je vaak al een tijdje niet gegeten. Dit kan ervoor zorgen dat je weinig energie hebt en geen zin hebt om te sporten. Om die reden is het goed idee om jezelf wat extra brandstof te geven.

Dit kan je doen door een gezonde snack te eten zoals een banaantje. Geef je lichaam vervolgens een half uurtje de tijd en je zult merken dat je je al snel beter voelt!

2. Zet de eerste stap

Wanneer je ergens geen zin in hebt ga je jezelf allemaal drempels aanpraten. Zo heb je bijvoorbeeld echt geen zin in de fietstocht naar de sportschool of heb je echt geen kracht voor die verschrikkelijke squats vandaag. In dit geval is het belangrijk om de eerste stap zo snel mogelijk te zetten.

Doe bijvoorbeeld alvast je sportkleding aan. Door dit te doen heb je in ieder geval de eerste stap al gezet waardoor het een stuk makkelijker wordt om ook stap 2 te zetten.

3. Denk aan het gevoel na je training

Heb jij ooit wel eens spijt gehad van een training? Waarschijnlijk niet hé? Vaak is het zo dat je voor een training allerlei excuses gaat bedenken waardoor het een enorme stap wordt om naar de sportschool te gaan.

Het gevoel dat jij echter zal ervaren als je eenmaal klaar bent met sporten is altijd heerlijk. Vaak voel je jezelf een stuk beter en zit je weer vol energie.

Door dit gevoel voor je training te visualiseren zal je sneller geneigd zijn om toch die sportschool in te duiken.

4. Trainingspartner!

Wanneer jij samen met iemand traint zal je altijd wat extra sociale druk ervaren. Hierdoor is het een stuk moeilijker om een training te skippen. Wanneer je dit doet laat je namelijk je sportmaatje zitten en dat is iets wat je niet wil!

5. Muziek

Dat muziek je tijdens een training kan helpen om meer uit jezelf te halen is natuurlijk al bekend. Echter kan dit je ook voor het sporten een enorme motivatie boost geven.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel energieke afspeellijsten te vinden. Luister een aantal van dit soort nummers en we beloven je dat je hierdoor in de juiste stemming komt!