Gebakken ricotta met tijm en rozemarijn

Het is natuurlijk niet alleen de ricotta die zo lekker proeft. We voegen hier lekkere kruiden aan toe voor extra smaak. Met de rozemarijn en tijm en wat zwarte peper geef je de ricotta net die extra bite. En meer heb je echt niet nodig. Dit hapje is dus ook perfect als snelle borrelhap. Je zet het zo op tafel en met slechts een paar ingrediƫnten tover je iets lekkers tevoorschijn.

Ingrediƫnten voor 1 portie 1 portie ricotta (250 gr) Takje rozemarijn Takje tijm Zwarte peper Olijfolie

Zo maak je het Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Draai de ricotta om in een ovenschaaltje. Dit gaat makkelijk door een gaatje in de bodem van de verpakking te prikken.

Drizzle olijfolie over de ricotta en leg de tijm en rozemarijn erop. Strooi zwarte peper over de ricotta.

Bak de ricotta in 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer de gebakken ricotta met wat lekker vers stokbrood.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 24 juni 2018 door UitPaulinesKeuken