Pruikzwam is nu al mijn ontdekking van 2022. Als je me volgt op Instagram, dan weet je ook van mijn wekelijkse avonturen op de biologische markt in Utrecht. Je zou denken dat ik als foodblogger inmiddels alle ingrediënten wel zo’n beetje heb uitgespeeld, maar op deze markt kijk ik steeds weer mijn ogen uit. Ik spotte er roze oesterzwammen (say what?!), verschillende soorten truffels en dus ook pruikzwam. Ik vertel je meer over deze mysterieuze, fluffy paddenstoel en natúúrlijk leg ik je uit hoe je de lekkere gebakken pruikzwam op deze foto’s klaarmaakt. Want oh yes, ze smaken ook nog eens supergoed!
Of Pom Pom Blanc, Lion’s Mane, wat jij wil: ze verwijzen allemaal naar dezelfde prachtige fluffy paddenstoelen. Ik moet dan ook zeggen dat mijn eerste gedachte bij de paddenstoelenkraam was: wát doet deze cavia hier?! Maar inmiddels ben ik hooked. De smaak is lichtzoet en een beetje nootachtig, perfect te combineren met zeezout, honing en knapperige nootjes. Dat is dan ook precies wat ik deed. Met truffelhoning en amandelen, om precies te zijn. Een heel simpel, puur hapje voor op een borrelplank. Oké, je moet er even een ommetje voor maken langs de groenteboer, markt of paddenstoel-speciaalzaak, maar dan heb je ook wat!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 25 februari 2022 door beaufood