Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een heer-lijk crispy velletje.. En weet je wat helemaal lekker is? Daar een romige saus van balsamico bij maken en de gebakken kippendij daarin verder garen. Het resultaat is een góddelijk kippetje. Aan de ene kant krokant gebakken en aan de andere kant mals gegaard in een romige saus van balsamico. Klinkt goed toch?
Ik heb iets met balsamico. Ik vind dit wel zó’n smaakvol ingrediënt. Ken je dat? Dat je je gerecht proeft, maar dat er nog iets mist? Je voegt nog wat zout toe, misschien een extra snuf versgemalen peper.. maar wat je gerecht nodig heeft is negen van de tien keer een zuurtje. Iets met de perfecte balans tussen ‘de zeven smaken’ (zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet) vinden. Een zuurtje doet wonderen. Tel daarbij het licht zoete karakter van balsamicoazijn bij op en je hebt een winner! Extra lekker met een goede scheut room erdoor, knoflook, een sjalotje en verse tijm. Smaakvol koken hoeft niet altijd met een eindeloos ingrediëntenlijstje, dat zien we wel weer met deze crispy gebakken kippendij!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 24 december 2023 door beaufood