Ontbijten met taart? Yes please! Maar, je kent me, ik hou ook van gezond en verantwoord eten. Zeker ’s ochtends want eh: een goed begin, is het halve werk ;) De oplossing is deze gebakken havermout met appel en kaneel! Door de havermout te bakken in de oven, krijgt het een spongy textuur. Een beetje als een cake. Met de appel en kaneel is het dan net een warm appeltaartje, superlekker! En wat ook handig is: de oven doet het werk, dus jij kan ondertussen douchen/je make-up doen/je lunch klaarmaken. Win win! Ik vertel je hoe je dit fijne ontbijt maakt.
Kunnen we héél even een momentje nemen voor havermout? You love it or you hate it. Maar als je tot die tweede groep behoort, dan durf ik te zweren dat je het gewoon nog nooit op de juiste manier hebt gebruikt. Dit ogenschijnlijke saaie graan is namelijk in alle bochten te wringen. Warme pap: havermout. Stevige en compacte taartbodem: havermout. Grove binding voor je gehaktballen: havermout (ja echt). En je kunt het dus ook bakken om tot deze baked oats te komen. Zorg er bij havermout wél altijd voor dat je andere smaakmakers gebruikt. Havermout is op zichzelf namelijk niet heel spannend. Fleur het geheel bijvoorbeeld op met kruiden en toppings als nootjes en fruit.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 19 maart 2022 door beaufood