Gebakken havermout

Gebakken havermout

Nu het wat warmer wordt, wordt de warme havermout bij mij al snel vervangen door andere ontbijtjes. Pannenkoeken, wafels en cake-achtige baksels gaan er bij mij altijd wel in, dus toen ik het recept voor gebakken havermout zag, moest ik deze wel maken! Alle credits voor dit recept gaan naar Sanne, maar ik heb hem wel hier en daar iets aangepast naar mijn smaak. Ik vond hem vooral de tweede dag erg lekker, omdat de smaken dan zijn ingetrokken en de havermout goed is afgekoeld. Als ik je dus een tipje mag geven: maak hem op bijvoorbeeld zondagavond, zodat je maandag- én dinsdagochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijtje! Serveer met wat kwark en rood fruit en je hebt een volwaardig ontbijt!

Voor 4 porties:

- 175 gram havermout
- 25 gram boekweitkorrels (ongekookt)
- 1 middelgrote, rijpe banaan
- 40 gram dadels
- 30 gram rijstsiroop (2 el)
- 15 gram gesmolten kokosolie (1 el)
- 10 gram lijnzaad (1 el)
- 1 tl kaneel
- 225 ml ongezoete amandelmelk
- 50 gram rozijnen
- 100 gram frambozen

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 23 mei 2016 door eatrunlove