Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon en eenmaal weer binnen de kaarsjes, een goed glas rode wijn + deze borrelhap. Dit wil je op een luie zondagmiddag!
Feta leent zicht uitstekend om te bakken in de oven. Sterker nog, ik vind baked feta (gebakken feta) zelfs lekkerder dan ‘koude’ feta. De smaken komen door het verwarmen namelijk nóg meer naar voren. De hartige smaak van deze kaas combineert echt waanzinnig goed met zoete vijgen. Voeg een lepel honing, verse tijm en een snuf peper toe en schuif de feta 20 minuutjes in de oven. Het resultaat is een super smaakvolle gebakken feta. Heerlijk als borrelhap met knapperige toastjes erbij om te dippen.
Geniet ervan!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 21 oktober 2023 door beaufood