Gebakken eitje met spinazie en shiitakes

Ik kook graag met restjes uit de koelkast en het voordeel daarvan is dat daar vaak verrassende combinaties uitkomen. Als ik niet helemaal fit ben probeer ik extra veel groenten te eten en ik begin daar al mee bij het ontbijt. Ik ben gek op havermout of bowls met kwark en fruit, maar een hartig ontbijtje kan ik ook erg waarderen. Al is dit gebakken eitje met spinazie en shiitakes ook heerlijk als lunch! Ik roerbakte er een restje zeekraal doorheen en strooide er geroosterde hazelnoten over. Zeekraal is niet in elke supermarkt te vinden dus als je geen bakje op de kop weet te tikken gebruik je gewoon extra veel spinazie. Snuf zwarte peper erover en klaar is je super gezonde onbijtje :D

Natuurlijke zoutmaker: zeekraal!

Zeekraal kun je gewoon vinden in het vissschap van de meeste supermarkt. Het is een plantje met een lekkere zoutige smaak. Ik serveer het regelmatig als bijgerecht bij sushi, gewokt met asperges of boontjes, maar je kunt het dus ook prima roerbakken met andere groenten of bij een eitje in dit geval. Zeekraal zit vol goede voedingsstoffen en je kunt het ook rauw door salades mengen als smaakmaker. Kijk wel even goed naar de kwaliteit van de zeekraal die je koopt. Verse zeekraal ziet er uit zoals op de foto hieronder!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 13 oktober 2017 door beaufood