Gebakken dumplings met pompoen en kokos-currydip

Ik ben gék op dumplings. Die zachte deegpakketjes zijn wat mij betreft echt de ideale borrelhap. Is weer eens wat anders dan een toastje met brie of een schaaltje bitterballen. Ook lekker, maar een mens wil wel eens wat anders, toch? ;) De grote voordelen van dumplings: ze zijn heel makkelijk vega te maken (en te koop), het zijn een soort kleine cadeautjes (waarvan de vulling steeds weer een verrassing is), gebakken dumplings zijn lekker crispy (en dus borrelproof) en je eet ze met stokjes (is ook wel leuk voor de afwisseling). Tel daar dus nog die 100 punten voor originaliteit bij op en voilà: perfectie.

In mijn vriezer ligt altijd wel een zak met kant-en-klare dumplings van de toko. Vooral de vega versie met kimchi is fan-tas-tisch. Maar dumplings zijn dus ook heel leuk om zelf te maken! Ik vulde ze deze keer met een mengsel van geroosterde pompoen, Parmezaanse kaas en rode currypasta. Dat klinkt nogal vreemd, maar was echt tóp. Na het vullen bakte ik de dumplings kort in wat olie en vervolgens stoomde ik ze gaar. Ik vertel je hoe je deze bijzondere borrelhapjes maakt!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 12 november 2022 door beaufood