Gebakken bloemkoolsteak met paddenstoelensaus

Als je vegetarisch eet is het zaak om creatief met ingrediënten om te gaan. We willen natuurlijk niet dat het een saaie bedoeling wordt. Vegetariërs eten dan wel geen vis of vlees, maar niet omdat ze niet van lekker eten houden. Ik vind het dan ook een leuke uitdaging om met de feestdagen een lekker en vegetarisch gerecht op tafel te zetten. Mijn missie is geslaagd als ik niet vegetarische tafelgenoten hoor zeggen “mmm, dat van jou ziet er podverdorie lekker uit.. Mag ik dat ook?” Ikzelf eet niet 100% vegetarisch, maar omdat veel van jullie dat wel doen heb ik dit jaar een aantal heerlijke recepten zonder vlees of vis bedacht!

Deze bloemkoolsteak is gemaakt van (je raadt het al) bloemkool en gebakken in een kruidige boter van garam massala. Maak daar een heerlijke saus van paddenstoelen bij en je hebt een verrassend lekker vegetarisch gerecht.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 13 december 2017 door beaufood