Gazpacho met aardbeien

De zonnige, warme nazomer zorgt voor een korte opleving van vakantiegevoel, maar ook die is eerdaags weer voorbij. En dan wacht onherroepelijk het gewone leven. Altijd lastig, weer in het gareel na de zomer die ooit eindeloos leek, maar dat toch niet bleek. Elk jaar hetzelfde gemekker, ik weet het, maar ik heb hardnekkig last van après-vakantieblues. En dat terwijl ik als eigen baas vrij ben om te gaan en staan wanneer ik maar wil, dus waar hebben we het over? En toch, het naderen van de herfst, het vallen van de blaadjes, je doet er niks tegen, maar het stemt weemoedig. Terug naar normaal, maar in gedachten ben ik nog altijd elders. Zucht.

Gelukkig is eten een uitstekende remedie. Drank ook, maar da’s weer een ander verhaal. U heeft allemaal wel eens ervaren dat die fantastische rosé/cider/ouzo waar u speciaal met heel veel moeite een krat van mee terug had genomen, thuis helemaal niet meer zo smaakte als op dat zonovergoten vakantieterras. Nee, dan werkt eten beter. Hardnekkig thuis vakantie-eten, heerlijk.

Het is nu de tijd van rijpe tomaten, ze liggen overal voor een habbekrats. Gazpacho dan maar? Alleen niet de klassieke, maar een nazomerse verwenvariant met aardbeien. Omdat u het waard bent. Alleen, in tegenstelling tot tomaten is de tijd van aardbeien intussen echt voorbij. Laat u niet verleiden door de zomerkoninkjes die u nu nog in de winkel aantreft, neem liever diepvries, die hebben meer smaak.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 09 december 2020 door KokenmetKarin