Gazpacho – koude Spaanse soep

Gazpacho! Een heerlijke koude Spaanse soep gemaakt van tomaten, paprika en komkommer. Deze smaakvolle soep is perfect voor in de zomer op warme dagen. Niet alleen omdat de soep lekker licht is en je hem koud serveert, maar dit gerecht is heel makkelijk en snel gemaakt. Heerlijk met toppings als croutons, blokjes komkommer, basilicum en/of pijnboompitten.

Dit gerecht vor gazpacho is absoluut de lekkerste die ik tot nu toe heb gemaakt! Het geheim? De paprika, ui en knoflook eerst even grillen in de oven én een eetlepel tomatenpuree. Hierdoor krijgt de soep veel meer smaak en wordt deze een stuk romiger. Ook is de knoflook wat subtieler dan wanneer je deze rauw aan de soep toevoegt. Een heerlijk bord koude, gezonde en plantaardige soep!

De ingrediënten zijn goed voor 2 grote kommen als hoofdgerecht of 4 glaasjes als voorgerecht.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 15 augustus 2020 door feelgoodbyfood