Garnalensalade met quinoa
Heerlijk lichte, zomerse gegrilde garnalensalade met verse producten. Je kunt de salade serveren als voorgerecht, maaltijdsalade of bij de barbecue. De zomerse garnalensalade is gezond en erg eenvoudig klaar te maken. De verschillende ingrediënten zoals quinoa, mais, cherry tomaatjes, avocado’s en zwarte bonen maken de salade voedzaam en bijzonder van smaak. De limoen-koriander dressing geeft het gerecht een zachte en lekkere frisse smaak.
Garnalensalade met quinoa:
Porties: 2.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten garnalensalade met quinoa:
- Voor 2 personen quinoa
- 300 gram reuzengarnalen (vers of diepvries)
- 1 zak gesneden, gemengde veldsla
- ½ kopje cherry tomaatjes, in partjes gesneden
- ½ avocado, in blokjes gesneden
- ½ kopje mais
- ½ kopje zwarte bonen
- ¼ kopje rode ui, gesneden
- 2 el verse peterselie, fijn gesneden
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze garnalensalade met quinoa:
- Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven
- Gril de ontdooide garnalen in een grillpan met een beetje olijfolie
- Snijd de veldsla in grove stukken
- Snijd de tomaatjes, avocado, ui en peterselie
- Meng alles in een grote kom en voeg nu ook de gekookte quinoa, zwarte bonen en mais toe
- Meng het geheel even goed door elkaar
- Top de quinoa salade met de gegrilde, warme garnalen
- Sprenkel de dressing over de salade en serveer
Ingredienten limoen-koriander dressing:
- 60 ml limoensap
- 30 ml witte wijnazijn (of natuurazijn)
- 40 gram koriander, fijngehakt
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ¼ tl zout
- ¾ tl pittige, grove mosterd
- 180 ml olijfolie
Bereidingswijze limoen-koriander dressing:
Meng de azijn, limoensap en koriander in een blender tot een gladde massa. Voeg de bruine basterdsuiker, knoflook en zout toe en mix opnieuw tot een glad mengsel. Schep de mosterd erdoor. Zet de blender weer aan en voeg geleidelijk de olijfolie toe. Mix de dressing goed door elkaar. Voeg de limoen-koriander dressing naar smaak toe aan de garnalen salade. Heb je nog dressing over? De dressing is nog 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Serveer en eet smakelijk!