De garnalen salade met mango en avocado heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Garnalen zijn een magere bron van eiwitten, mango zit vol met anti-oxidanten, vitamines en mineralen en avocado’s bevatten onverzadigde vetten die gunstig zijn voor je cholesterol. Ook zijn avocado’s eiwitrijk en bevatten ze veel mineralen, zoals kalium en ijzer.
Mango is goed te combineren met garnalen en geeft je salade een frisse, zoete smaak. In Nederland komen we eigenlijk maar 1 soort van de mango tegen in de schappen van de supermarkt. Deze heeft knalgeel vruchtvlees en een mooi gekleurde schil. Hoe rijper de mango, hoe roder de schil. Mango bevat maar weinig calorieën. Per 100 gram mango zit gemiddeld: 60 calorieën, 13 gram koolhydraten, 1 gram eiwit en 0 gram vet.
Je kunt mango los eten als gezond tussendoortje, roerbakken, toevoegen aan je salade of zelfs grillen op de barbecue. Mango kan ook een een prima aanvulling zijn voor een gezonde smoothie of verwerkt worden tot natuurlijk gezond ijs voor de warme dagen. Per 100 gram mango zit al genoeg vitamine C voor je dagelijkse behoefte. Ook vitamine A, vitamine B6 en vitamine E en mineralen als ijzer, zink, calcium en magnesium vind je in deze tropische vrucht.
Het recept waar al deze gezonde voedingsmiddelen samen komen: garnalen salade met mango en avocado. Ideaal als maaltijdsalade, salade bij de barbecue of als lunch mee te nemen naar je werk.