Deze stir-fry van garnalen met Oosterse wokgroenten is ideaal voor na werkdagen waarop je liever NIET zou koken. Maak het jezelf gemakkelijk met een zak voorgesneden wokgroenten, bak er garnalen bij en een portie quinoa of rijst en voilá. Hiermee maak je in een handomdraai een lekker FitFood maaltje!
Dit recept is, net als de Woeste Indiase kipburgers, een kleine sneak peak uit ons nieuwste kookboek: FitFood at Work. Wederom een boek met ruim 100 snelle recepten, praktische tips voor drukke dagen, ‘lastige’ collega’s en naast volwaardige maaltijden nu ook snacks! En, zoals je inmiddels van ons gewend bent, makkelijk te maken (zoals deze garnalen met Oosterse roerboekgroenten) en zonder toegevoegde suikers of andere bullshit.
Zoals we al schreven is deze garnalen stir-fry een supersnel recept met minimale ingrediënten: 5 wel te verstaan. In FitFood at Work namen we een speciaal icoontje op boven de recepten voor gerechten met 6 of minder ingrediënten. Handig voor als je, net als ons, op de vrijdag een wat legere koelkast hebt. Of wanneer je geen zin hebt in nadenken, maar gewoon lekker, gezond en simpel wil eten.
Heb je iets meer tijd en wil je dit gerecht meer oppimpen? Voeg dan wat verse stukjes gember toe en marineer de garnalen kort in 1 tl gemalen komijn. Wat extra gezonde vetten voeg je toe met een klein scheutje pure kokosmelk
Enjoy en laat ons weten hoe het smaakte!
Liefs,
Maaike
Geplaatst op 18 december 2017 door lovefitfood