Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik nooit een standaard gerecht op tafel zal zetten tijdens de feestdagen, maar het wel altijd heel leuk vind om een culinaire twist te geven aan klassieke gerechten. Neem bijvoorbeeld deze garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus. Een heerlijk voorgerecht dat je ook nog eens binnen maximaal tien minuten gemaakt hebt. Zoals het heurt met ingrediënten als Hollandse garnaaltjes en cocktailsaus. Wat zeg ik: een góddelijke cocktailsaus! Met stipt de ster van dit gerecht. Geloof mij, na dit recept zul je nooit meer terug willen naar zo’n kant en klare fles veel te zoete cocktailsaus, zó lekker is hij.
Ik leerde deze cocktailsaus maken tijdens een online kookworkshop van tomatenmerk Mutti en vrouwelijke meesterkok Angelique Schmeinck. (Remember deze video waarin ik mee mocht met CuliAir, het enige luchtballon restaurant ter wereld? Angelique is de chef én bedenker van deze waanzinnige culinaire ballonvaart). Bij het proeven van de saus, die eigenlijk bedoeld was tomaatdressing bij een compleet ander gerecht, deed hij me direct denken aan cocktailsaus. Maar dan extreem romig en super smaakvol.
Lang verhaal kort: hieronder vind je mijn Beaufood versie op de klassieke garnalen cocktail met Hollandse garnalen, verse dille en de lekkerste cocktailsaus ever. Verder maak je dit gerecht af met knapperige toastjes en appelkappers. Je weet wel, die uit de kluiten gewassen kappertjes met een steeltje. Gewone kappertjes zijn de ongeopende bloemknoppen van de kappertjesplant, maar als de bloemknoppen bevrucht worden dan ontstaat er een soort van bes. Voilà, eenappelkapper! Of de kapperappel. Kan allebei.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 10 december 2020 door beaufood