
Weekend en tijd voor taart. Sinds ik het boek Good Morning van Food Bandits heb, wil ik al maanden een galette maken. Zij maken dit als ontbijt met steenfruit. De perziken, pruimen en nectarines komen met zakken tegelijk het huis in. Alleen zijn ze allemaal en masse rijp. Suus maakt er dan een galette met perzik van.
Nadat ik al een paar keer beschimmeld fruit had weggegooid, heb ik het boek erbij gepakt. Ik begrijp dat een galette een frans recept is. Oh, toch geen patisserie hè? Van bakken heb ik namelijk helemaal niks begrepen. Het zal niet de eerste keer zijn, dat een baksel mislukt.
Al snel wordt mij duidelijk dat een galette helemaal bij mij past. In een handomdraai maak je het deeg. Dit wordt losjes over een taartvorm gehangen. Het midden van de vorm vul je met een heerlijke laag rijp fruit. Vervolgens sla je de buitenste randen van het deeg rommelig terug. En klaar is de taart.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 17 september 2016 door linda