Galette met champignons

Ik zit in een taarten fase. En daarmee bedoel ik niet de zoete variant, maar hartige taarten en of quiches. Bij deze galette maak je het korstdeeg zelf. De vulling bestaat uit champignons en geitenkaas. Om die reden schuif ik de galette met champignons dan ook onder de hartige taarten.

De galette vind ik een gerecht voor het weekend. Er is niks ingewikkelds aan hoor. Maar ik eet nu eenmaal geen quiche op maandag. Die dag is meer gereserveerd voor “normale kost”.

Door de weeks zet ik graag een snelle maaltijd op tafel, omdat de kids op tijd naar bed moeten en wij door naar een afspraak, werk of sport. Op zaterdag en zondag zitten wij langer aan tafel. Hoe fijn is het dan om een taart te eten met zelfgemaakt deeg? Het idee van de vulling heb ik al ergens in de zomer bedacht. Ik heb zitten wachten tot de winter aanbrak, want daar passen deze smaken het beste bij.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 15 januari 2018 door linda