Gado gado bowl met ei, tempeh en pindadressing

Deze gado gado bowl met ei, tempeh en pindadressing is echt een van lievelingsgerechten. Een heerlijke comfort bowl! De combinatie van rijst, knapperige groenten, ketjap tempeh en pindadressing is zo lekker! Ik eet hier echt altijd veel te veel van.

Deze vegetarische variant maak ik het liefst met gemarineerde tempeh. Dit geeft de gado gado bowl een lekker bite en veel smaak. Deze bowl is voedzaam, vullend en op het eitje na helemaal vegan. Dus wil je liever een plantaardig gerecht? Dan laat je het eitje gewoon weg.

Dit gerecht ontwikkelde in speciaal voor de Eet Geen Dierendag campagne van Wakker Dier. Een geweldige campagne waar ik als vegetariër graag iets aan bijdraag. Hopelijk lukt dat met mijn blog makkelijke en voedzame vegetarische en vegan recepten <3

Dit heb je nodig (2 personen)

100 gram rijst
250 gram tempeh (tofu kan ook)
4 wortels
150 gram sperziebonen
halve komkommer
halve spitskool
2 biologische eieren
2 handen taugé
optioneel: gebakken uitjes

Pindadressing
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel pindakaas
200 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepels sambal
snuf zout

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 28 september 2020 door feelgoodbyfood