Fudgy Paleo Brownies

Waar de vorige paleo brownies die ik maakte wat aan de droge kant waren, zijn deze exemplaren echt super fudgy, smeuïg en ontzettend vol van smaak.

Dit is mijn absolute favoriete paleo brownies recept. Met stip op één!

Aan de ene kant is het jammer dat het niet zo’n enorme hoeveelheid beslag is: voor slechts 6 personen een bescheiden (maar vullende) paleo brownie. Of voor 4 personen als je bij mij thuis bent. Maar aan de andere kant is dat ook wel weer goed: zo kun je er niet teveel van eten. En als je echt graag meer wilt maken, kun je altijd het beslag nog verdubbelen, toch?

Een ander fijn punt van deze paleo brownies is dat je er geen meel voor nodig hebt én ze ook nog eens vrij van eieren en noten zijn! Handig voor degenen met allergieën/intoleranties. Mocht je nu ook niet tegen cacao kunnen of het auto-immuun protocol volgen: gebruik dan carobe in plaats van cacao.

Als de paleo brownies net uit de oven kunnen zijn ze het meest smeuïg, maar zet je ze daarna in de koelkast dan worden ze ietsje harder en gaan ze juist meer op een soort fudge lijken. Beide varianten vind ik zelf heel lekker!

Ingrediënten

  • 1 groene bakbanaan
  • 200g zachte dadels, zonder pit
  • 85g kokosolie, vloeibaar
  • 75g cacao
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 13 augustus 2017 door eetpaleo