Het zal je niet verbazen dat ik DOL ben op rauwe cheesecakes, aangezien ik al behoorlijk veel van dat soort recepten op mijn site heb staan. Er is altijd ruimte voor nog zo’n recept, toch? Deze keer besloot ik er geen gezellige taartpuntjes van te maken, maar juist mooie sandwiches. Kortom: een rauwe cheesecake met een bodem aan de onder- én bovenkant. Extra lekker dus. Het voordeel is dat je deze ook uit de hand kunt eten.
In de cheesecake sandwiches heb ik mijn favoriete vruchten verwerkt; frambozen én blauwe bessen. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen! Het leukste is dat visite dit soort taarten ook altijd erg lekker vindt, ze vragen me altijd hoe ik de vulling toch zo mooi romig krijg. En de bodem, hoe plakt die aan elkaar? Hoeft dat dan niet te worden gebakken? Hoe kan het dan toch zo lekker zijn?
Dat soort vragen vind ik natuurlijk super leuk, want ik verras mensen graag met eten wat ze niet verwachten. Wanneer ze horen dat de taart echt helemaal glutenvrij, graanvrij én lactosevrij is, kijken ze me nogmaals ietwat verbaasd aan. Dus vandaar; zodra ik een leuke gelegenheid heb die om taart vraagt, duik ik veelal de keuken in om een cheesecake (zonder kaas uiteraard) te maken.
Nu moet ik eerlijk toegeven dat de gelegenheid voor het maken van deze taart gewoon het nieuwste nummer van Paleo Magazine was. Ik wilde daarvoor nog één dessert recept maken, en deze is het geworden. De meeste mensen hebben elk kwartaal wel iets leuks te vieren en juist daarom bied ik ze ook graag een Paleo taartrecept. Je vindt deze lekkernij dus ook terug in het septembernummer.
Ingrediënten
Bodem en topping:
Vulling:
Geplaatst op 21 september 2017 door eetpaleo