Fruit & notencake
De meeste van jullie zijn wel bekend met de standaard havermout ontbijtjes. Maar op de dagen dat je wat meer tijd hebt voor jezelf en je ontbijt, is het erg leuk om eens te variëren en bewust te zijn van alle mogelijkheden die er zijn om er een feest van te maken!
Fruit & notencake
Voorbereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 1 cake per persoon
Ingrediënten:
- 1 rijpe banaan ( hoe rijper de banaan, hoe zoeter je cake wordt )
- 50 gram appel
- 30 gram havermout
- 20 gram ongezouten gemende noten (hazelnoten, amandelen etc)
- 50 ml amandelmelk
- 10 ml agave siroop of honing
- 5 gram bakpoeder of wijnsteenbakpoeder
- 3 gram kaneel
- Kokosolie of pamspray voor het invetten van de cakevorm
Benodigdheden:
- Oven
- Vork
- Kom
- Klein cakeblik of muffinvormpjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven)
- Vet het cakeblik in met de kokosolies of pamspray
- Prak de banaan fijn in de kom en doe daar de agave siroop of honing bij
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten erbij, behalve de noten en meng alles goed door elkaar
- Pak de noten en hak deze in kleine stukjes
- Giet het beslag in het cakeblik. Wanneer je muffinvormpjes gebruikt is het belangrijk deze niet te vol te doen want ze worden groter in de oven
- Decoreer het beslag met de gehakte nootjes
- Zet de cake voor 40 minuten in de oven en controleer aan het einde met een saté prikker of deze er mooi droog uitkomt
Voedingswaarde voor de gehele cake:
- Kcal 420
- Eiwitten 9,24
- Koolhydraten 65,21
- Vet 15,53
- Vezels 7,7
Bewust zijn van de macronutriënten verdeling in je voedingspatroon kan je helpen bij vet verliezen en het bereiken van je fitness doelen. Deze methode van omgaan met je voeding wordt ook wel flexibel diëten genoemd.