Frisse lemon-poppy seed cake


Frisse lemon poppy seed cake

Uiteraard maakte ik een gezondere variant op basis van speltbloem en een stuk minder suiker. Niet dat je meteen de hele cake kan opeten (helaas), maar het is wel een stukje gezonder. Volgens mij wordt het klassieke recept met melk gemaakt, maar ik koos voor kwark. Dit maakt de cake lekker smeuïg. En zoals je van mijn recepten gewend ben, de cake is easy peasy om te maken.

Mocht je de cake toch liever met (plantaardige) melk maken, voeg dan in plaats van de kwark 250 ml melk toe.

Dus duik de keuken in, laat je huis heerlijk ruiken naar citroencake en geniet van een dikke plak lemon poppy seed cake in het zonnetje.

Dit heb je nodig

150 gram speltbloem
50 gram speltmeel
125 gram kwark
50 gram boter
3 eieren
1 grote eetlepel maanzaad
30 gram kokosbloesemsuiker (of 4 eetlepels agave)
4 druppels vanille
1 grote citroen (sap + zest)
1 zakje baking soda
snuf zout

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 17 augustus 2019 door feelgoodbyfood