Aziatisch eten is geweldig.
Echt waar, ik ben er dol op. De kruidencombinaties zijn stuk voor stuk super, hoe eenvoudig ze ook zijn. Vandaag vond ik het weer eens tijd voor een Aziatisch geïnspireerde maaltijd. Ik moest toch al naar de toko om mijn voorraad bakbananen weer eens aan te vullen, en geheid dat ik dan met veel meer naar huis ga dan gepland.
Het was mijn bedoeling om bakbananen, wat kruiden en een blik kokosmelk te halen, maar nee hoor. Ik sjouwde met een zware boodschappentas vol weer naar huis (door de regen, want ik dacht dat het handig zou zijn om te voet te gaan..). Op het moment dat ik mijn ingrediënten koop heb ik vaak nog geen idee wat ik er mee zal gaan maken, maar zo tijdens het wandelen in die plensbui kwamen de lekkerste gerechten al naar boven.
Het werd een curry met een zelfgemaakte currysaus. Vooral omdat ik geen zin had om kant-en-klare currypasta te gebruiken en omdat ik je wil laten zien hoe makkelijk het is om het zelf te maken. Ja, het is écht heel erg makkelijk! De curry serveerde ik deze keer eens niet met bloemkoolrijst, want dat mag ook wel eens wat anders zijn! Maar met ‘rijst’ van zoete aardappel!
Ingrediënten
Currysaus:
Curry:
Geplaatst op 07 september 2016 door eetpaleo