Frisse Broccolisalade

Heb je weleens rauwe broccoli in een salade gegeten? Dat is dus ontzettend lekker! Deze broccolisalade moet je gewoon proberen, zo kort kan ik er over zijn 😉 Lekker met (zelfgemaakte) mayonaise erdoor, frisse appel en rozijntjes, wortel, bosui, verse munt en natuurlijk knapperige walnoten. Deze salade zou ik echt elke dag wel lusten.

Omdat het nieuwe nummer van Paleo Magazine er alweer aan komt, deel ik dit fijne recept uit het blad met je. Gewoon omdat het kan! En omdat ik je graag alvast een kijkje in het nieuwe magazine geef natuurlijk.

De broccolisalade is heel makkelijk te maken, alleen zal het wel even wat tijd kosten om de broccoli goed fijn te snijden. Je wilt de roosjes écht klein maken. Anders heb je voor je het weet een grote stronk rauwe broccoli in je mond. Daar wordt niemand blij van. Het is juist de combinatie van broccoli met alle andere ingrediënten die deze salade zo speciaal maakt.

Saladetips!

Sta je op het punt de keuken in te duiken om deze salade te maken? Top! Dan raad ik je aan de salade toch minstens een uurtje voor je deze serveert te maken. Zo krijgen de smaken net wat langer de tijd om op elkaar in te trekken en wordt hij nog lekkerder. Ook de volgende dag smaakt deze salade nog top (handig als je ‘m mee naar je werk wilt nemen) en ik denk de dag daarna ook. Maar het is de vraag of hij dan al niet op is.

Wil je er een complete maaltijd van maken? Serveer de salade dan met gekookte eitjes, sardines of gebakken kip. Ook zalm zou er goed bij passen, net als uitgebakken spekjes trouwens.

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in heel kleine roosjes gesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 appel, geraspt
  • 1 bosui, in ringen
  • 90g walnoten
  • 75g rozijnen
  • 4 el verse munt, fijn gesneden
  • 4 el zelfgemaakte mayonaise

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 19 september 2017 door eetpaleo