Nu het bijna zomer wordt, is het heerlijk om salades te maken. En deze frisse avocado salade met dille-yoghurtdressing kun je beschouwen als één van onze favorieten. Een rijpe avocado is lekker romig van smaak en zit bovendien bomvol goede vetten en voedingsstoffen.
Je kunt zien of de avocado rijp is aan de bovenkant. Als het knopje dat er op zit heen en weer kan en een beetje loslaat is het zover. Samen met de dille-yoghurtdressing is het een echte zomerse salade, die je ook heel makkelijk kunt combineren met bijvoorbeeld een stuk zalm, of zalmsnippers. Dille en zalm zijn een fijne combinatie dus geniet ervan!
2 grote kroppen romaine salade
3 rijpe avocado’s
200 gram zwarte olijven
2 el yoghurt
2 el verse dille, fijngehakt
3 el appelazijn
6 el extra vergine olijfolie
2 teentjes verse knoflook, fijngehakt
1 tl honing
1 tl zeezout
Begin met de dressing. Doe de yoghurt, dille, appelazijn, olijfolie, knoflook, honing en zeezout in een blender. Was de romaine salade en verdeel deze over de borden of een grote schaal. Verdeel de avocado en olijven ook over de borden of de schaal en voeg de dressing toe.
Klaar ben je, een heerlijke frisse avocado salade met yoghurtdressing!