Fresh & Easy: Thaise salade met gebraden kip en limoendressing

Bij deze Thaise salade komt niet zoveel kookwerk aan te pas. Het enige waar je de pan voor uit de kast moet halen is om de kip te braden. En verder heb je wat snijwerk. Het is overigens ook een heerlijke lunchsalade. Wanneer je deze salade wilt meenemen, dan kun je de dressing apart meenemen of onderop in een pot of bakje doen. Stapel daar dan bijvoorbeeld de boontjes op, dan de gebraden kip reepjes, de rode ui en de komkommer, de taugé en de pepertjes. De nootjes neem je apart mee. Zo blijft de dressing onderop en kun je hem mengen op het moment dat jij het wilt!

Natuurlijk kun je allerlei andere groenten aan de salade toevoegen zoals kort gekookte peultjes, little gem (die kleine kropjes sla), fijn gesneden wortel of witlof. Daarmee is deze Thaise salade een ideale start om er zelf je lievelingsrecept van te maken. Ik hield het simpel en maakte de salade met komkommer, rode ui, taugé, verse kruiden en een pepertje om het lekker pittig te maken. En die pinda’s en verse kruiden mogen overigens echt niet ontbreken!

Lees verder op www.uitpaulineskeuken.nl

Geplaatst op 27 juli 2017 door UitPaulinesKeuken