Fresh & easy: Thaise groene curry met paksoi en bimi

Kijk je kan de currypasta natuurlijk zelf maken. Dat is niet heel ingewikkeld, maar kost wel wat meer tijd. Plus je hebt er een uitgebreide specerijenlade voor nodig. Die heb ik wel, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen zo’n uitgebreide collectie heeft. Ik heb zelf niks tegen kant en klare currypasta’s en die gebruik ik nu regelmatig. Wel vind ik het belangrijk dat er dan niet teveel rotzooi in zit. In de supermarkt vind je gelukkig ook currypasta’s zonder E nummers en zonder al teveel suiker. Gebruik jij wel eens kant en klare currypasta’s?

Bij curry denk je al snel aan kip. Maar je kan ook een dagje zonder vlees doen en de curry maken met lekker veel groente. Ook lekker met garnalen trouwens. Voor dit recept heb ik gekozen voor paksoi en bimi. Lekkere groentes die je in een paar minuten gaar wokt. In plaats van bimi, wat ook wel aspergebroccoli wordt genoemd, zou je ook gewone broccoli (in hele kleine roosjes gesneden) kunnen gebruiken. De knapperige bosui maakt het helemaal af. Voor de liefhebber (dat ben ik zelf stiekem niet) voeg ik nog wat verse koriander toe. Varieer ook gerust met andere groentes zoals; paprika, aubergine, taugé, kool, het kan allemaal. Lekker! En vooral heel snel op tafel.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 18 maart 2018 door UitPaulinesKeuken