
Om deze stamppot te maken, kook je natuurlijk eerst de aardappels. Kruimige aardappels geven het lekkerste resultaat. Dan bak je eerst de spekjes knapperig in een koekenpan. Daarna bak je de sjalotjes in het vet van de spekjes, eventueel voeg je wat extra olie toe. Als laatste bak je de prei mee. Op deze manier heb je maar 1 koekenpan nodig! De prei ringen worden zacht en krijgen een lekkere smaak. Je zou de sperzieboontjes hier gelijk aan toe kunnen voegen en meebakken, zoals bij een wokgerecht. Dan blijven de sperzieboontjes heel knapperig. Ik kook ze eerst even, zodat ze niet heel hard zijn en voeg ze daarna bij de prei. De aardappels stamp je fijn en meng je met de crème fraîche en mosterd. Tot slot meng je de aardappels met de prei, sperzieboontjes en de uitgebakken spekjes. En garneer met wat verse bieslook.
Ingrediënten voor 4 personen 800 gr kruimige aardappels, geschild 250 gr spekblokjes 350 gr prei, in dunne ringen gesneden 400 gr sperzieboontjes, eventueel kort voorgekookt (zie recept) 2 sjalotjes, fijngesneden 10 takjes bieslook, fijngehakt, extra om te garneren 200 gr crème fraîche 2-3 el grove mosterd peper en zout naar smaak
Zo maak je het Snijd grote aardappels eventueel in stukken. Doe ze in een pan, zet ze net onder water, voeg zout toe en kook ze in 10 tot 15 minuutjes gaar, tot dat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 25 maart 2018 door UitPaulinesKeuken