Het belangrijkste bij een goede stamppot is dat je een goede basis hebt. Een lekkere puree dus. Ik houd van een smeuïge puree dus ik ben niet te beroerd om roomboter en melk toe te voegen. Ook het aardappelras doet ertoe. Neem het liefst een kruimige aardappel zoals Bintje, Doré of Eigenheimer. Vroeger aten wij thuis bijna iedere dag aardappelen, vlees en groente. Mijn vader kocht de aardappelen bij een boer in de buurt. In van die grote jutezakken tegelijk. Ik kan me niet anders herinneren dat wij zo’n zak in de schuur hadden staan. Dat bleef ook altijd heel lang goed. Zelf ben ik nu vooral van het gemak en koop ik ze per kilo. Ook omdat ik zo’n grote zak nooit op krijg natuurlijk.
Grappig hoe dat soort dingen je altijd bij blijven. Net zoals dat mijn ouders het dus altijd over aardappelen hadden en heel kieskeurig waren in het ras. Ja de kwaliteit ontdekken van goede en pure ingrediënten heb ik wel van huis uit meegekregen. Ik hoop dat ik dat ook aan mijn kleine kan meegeven. Maar dat zit vast wel snor.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 15 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken