Fresh & easy: romige bloemkoolsoep met croutons

De geitenkaas in dit recept is echt geweldig. Bloemkool smaakt, wanneer je het kookt, al best romig, maar wanneer je er geitenkaas aan toevoegt ben je helemaal verkocht! Gebruik wel verse geitenkaas. Wanneer je voorverpakte geitenkaas gebruikt is het lastig om de soep mooi glad krijgen. Voor het maken van soep gebruik ik altijd een basis. Dat doen de Italianen ook voor hun sausjes, soepen en risotto’s. Ik heb dat gebruik maar gewoon van ze overgenomen. Voor deze soep is de basis een fijngesneden ui, een teentje knoflook en wat verse tijm. Daar voeg ik dan de roosjes en stronkjes bloemkool aan toe en de aardappels. Die bak je dan even mee zodat de bloemkool een licht geroosterde smaak krijgt.

Om de bloemkoolsoep extra romig te maken kook ik de bloemkoolroosjes en aardappels gaar in melk en bouillon. Wanneer je de verse geitenkaas hebt toegevoegd kun je alles gemakkelijk met de staafmixer pureren. Extra lekker wordt deze romige bloemkoolsoep met de topping van croutons en ontbijtspek.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 25 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken