Wat deze pilav rijst bijzonder maakt zijn de verschillende smaken. Ik ben werkelijk gek op geroosterde wortels. Je hebt ze zo gemaakt. Even schoonmaken en dan in een braadslede met wat smaakmakers de oven in. Voor dit recept gebruikte ik komijn en honing. Daarmee krijgt het gerecht echt een Midden Oosterse smaak. Je hebt wel 45 minuten geduld nodig bij het roosteren van de worteltjes. Dan worden ze mooi donker, de smaak wordt heerlijk zoet en ze zijn super zacht. Dat klinkt lang, maar aan de andere kant in die tijd kun je gerust iets anders gaan doen! De oven doet het werk. De worteltjes kun je helemaal opsnijden en door de rijst mengen of net als ik heb gedaan er een paar heel laten, dan ziet je gerecht er ook nog eens super mooi uit.
De zoete geroosterde worteltjes heb ik gecombineerd met kruidige gehakt en rozijnen. Lekker met komijn en koriander. De rijst kun je gewoon koken in water met zout of zoals het met een pilav rijst eigenlijk hoort in bouillon. Dat is net wel even lekkerder, omdat dan de smaak van de bouillon in de rijst trekt.
Lees verder op www.uitpaulineskeuken.nl
Geplaatst op 30 juli 2017 door UitPaulinesKeuken