
Het is een vegetarisch pastarecept, om de saus een beetje pit te geven gebruik ik zwarte olijven. De pastasaus maak je door de broccoli samen met de pasta in één pan te koken. In bouillon. Dit geeft zoveel smaak aan de pasta en de broccoli. De andere ingrediënten (fijngesneden knoflook, olijven en stukjes courgette) bak je in een koekenpan met olijfolie. Als laatste voeg je de spinazie toe totdat deze is geslonken . Meng de pasta en de broccoli in de pan met de groene groentes en bestrooi dit met wat knapperig gebakken broodkruim en kaas (de broodkruim bak je vooraf met wat olie en knoflook in de de koekenpan). Het is overigens niet echt een gladde pastasaus. Maar omdat de broccoli wat gaarder gekookt wordt dan normaal, valt hij uit elkaar en dan krijg je een saus-achtig effect. Je kunt voor dit recept van die leuke schelpjes of oortjespasta (orecchiette) gebruiken, of net als mij penne. Of je vult van die mooie grote pastaschelpen met de groentesaus en wat extra kaas.. Ook heel leuk en lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
350 gr pasta, bijvoorbeeld penne
300 gr broccoli, in roosjes
200 gr courgette, in blokjes van 0,5cm
400 gr spinazie
10 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
1 ltr groentebouillon
90 gr (zuurdesem) brood
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Peper en zout
Olijfolie
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 25 februari 2018 door UitPaulinesKeuken