Proeven, proeven en nog eens proeven. Omdat dit pasta met doperwten recept uit hele frisse en heldere smaken bestaat is het belangrijk dat je een lekkere balans vindt. Daarvoor moet je zelf proeven (nou moet je eigenlijk altijd zelf proeven). Ik weet dat niet iedereen kookt zoals ik dat doe. Een recept is voor mij meer een leidraad en inspiratiebron, ik kook het nooit precies na. Mijn vriend doet dat bijvoorbeeld wel. Wanneer er niet exact staat hoeveel zout er in de dressing hoort dan wordt hij wat nerveus. Ben je ook zo’n kok? Dan is dit recept voor pasta met doperwten misschien een beetje buiten je comfortzone, of juist een leuke uitdaging. Je moet namelijk zelf blijven proeven tot dat de dressing voor jou perfect is en wat mij betreft mogen de smaken in de dressing best wel overdreven zijn. Dus wees vooral niet te zuinig met peper en zout!
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr lint pasta, bijvoorbeeld linguine of spaghetti
300 gr gehakt
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
200 gr doperwten (diepvries)
100 gr groene aspergetips
2 citroenen (bio)
verse kruiden, bijvoorbeeld: 4 takjes basilicum, 4 takjes platte peterselie, 3 takjes oregano, 3 takjes tijm
1 el boter
3 + 2 el olijfolie
zout en peper
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 28 april 2018 door UitPaulinesKeuken