Mijn favoriete Koreaanse gerechten zijn toch wel vleesgerechtjes van de bbq en bibimhap. En daar heb ik dit recept voor mezelf aan toegevoegd. De smaken van de Koreaanse keuken zijn meer uitgesproken dan de andere Aziatische keukens. Ze gebruiken meer gember, knoflook en bijvoorbeeld gefermenteerde groenten (de bekende kimchi, gefermenteerde kool). In de saus van de kleverige kip en gebakken rijst vind je ook lekker veel gember.
Rijst bakken en kan best een uitdaging zijn. Vooral het koken vinden sommige mensen lastig. Je kunt rijst, net als pasta in ruim water koken en vervolgens af gieten. Maar ooit leerde ik een trucje wat ontzettend goed werkt. Je kookt de rijst in een klein beetje water, eigenlijk zodat de rijst net onderstaat. De pan zet je met de deksel op laag vuur. Daarna draai je het vuur uit en laat je nog eens 10 minuutjes staan. De deksel mag niet van de pan. Resultaat fantastisch gekookte rijst. Wanneer je rijst wilt bakken laat je het eerst even op een bord afkoelen (een restje werkt ook heel goed). Voor de gebakken rijst gebruik je dezefde saus als voor de kleverige kip. Lekker gemakkelijk dus.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 13 september 2017 door UitPaulinesKeuken