fresh & easy: knapperig gebakken gnocchi carbonara

Er is wel een maar. Wanneer je de gnocchi niet goed na het koken afspoelt blijven ze tijdens het bakken aan de pan vastplakken. Dit komt door het zetmeel wat in de gnocchi zit. Het hecht zich vast aan de pan. Wanneer de gnocchi net in de pan ligt en een klein beetje aanbakt, denk je dat het nog wel te redden is, maar vergeet het maar! Overweeg dus geen shortcut, goed afspoelen dus die gnocchi! Ik heb natuurlijk zelf wel een keer die shortcut genomen, anders kan ik het je niet zo goed vertellen. Het is om heel verdrietig van te worden dus begin er niet aan!

Dat goed afspoelen vraagt iets meer energie dan er een beetje water overheen laten lopen. Wanneer je de gnocchi gekookt hebt, doe je ze gelijk in een pan met koud water, daarna ga je er met je handen doorheen. Spoelt het vieze water weg en herhaalt dit 2 keer. Je zult zien dat het water ook minder troebel wordt. Daarna laat je de gnocchi goed uitlekken. Ze worden namelijk het mooiste bruin wanneer de gnocchi weer een beetje droog zijn. Je kunt ze eventueel ook een beetje droogdeppen met keukenpapier. Daarna bak je ze in een koekenpan. Niet allemaal in 1 keer. Wanneer je iets wilt bakken heeft alles een beetje de ruimte nodig. Op elkaar worden ze dus niet bruin. Ik bak ze altijd in 2 keer. Het is het waard!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 05 december 2017 door UitPaulinesKeuken