Fresh & easy: homemade seroendeng met Aziatische groenten

Als Aziatische groenten koos ik voor bimi, paksoi en kousenband. Sperzieboontjes en broccoli zijn ook heerlijk. Je kunt de groenten combineren zoals je zelf wilt. Eerst kook je de groenten kort tot dat ze beetgaar zijn. Daarna maak je een snelle woksaus van bouillon, sojasaus, mirin, suiker en fijngesneden gember. De groenten wok je nog even kort in dit mengsel. Daarna overgiet je ze met de saus. En bestrooit ze met de seroendeng.

De truc van een lekkere seroendeng is het bakken van de uien. Ik snijd ze heel fijn. Daarna bak ik ze in een neutraal smakende olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) totdat ze mooi bruin worden. En ook een beetje knapperig, ik bak ze dus net iets langer dan gewoon licht bruin. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier en meng het daarna met gemalen kokos en grof gehakte pinda’s.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 15 april 2018 door UitPaulinesKeuken