Je hebt misschien wel wat geduld nodig, helemaal wanneer je hele grote zoete aardappels te pakken hebt. Hoe groter de aardappel hoe langer het duurt om ze in de oven te garen. Aan de andere kant, je hoeft er ook weer niet naast te gaan zitten! Maar ga dus op zoek naar wat kleinere zoete aardappels, maximaal 6 cm lang en 5 cm breed. Wanneer je grotere hebt, dan is het echt geen probleem. Maar in de oven garen kost je dan wel een uurtje.
Verwarm de oven voor. Je boent de zoete aardappels goed schoon en droogt ze een beetje af. Prik er wat gaatjes in en leg ze in zijn geheel (dus met schil) in een braadslede. In de oven en dan is het wachten geblazen. Je kunt ondertussen de topping maken. Door de chorizo blokjes krokant te bakken. De pecannoten grof te hakken en de feta te verkruimelen. Wanneer je het lekker vind kun je een snelle peterselie en pecannoten pesto maken. Meer kookklusjes zijn er niet. Je kunt verder vast heel veel dingen verzinnen die je in de tijd dat de zoete aardappels in de oven staan mooi even kunt doen!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 25 november 2017 door UitPaulinesKeuken