Fresh & easy: gepaneerde kip met pindasaus

Om de gepaneerde kip goed gaar te bakken, zonder dat je broodkruim verbrand (of te bruin wordt) moet de kipfilet niet te dik zijn. Dan heeft de kip namelijk langer de tijd nodig om te garen dan het broodkruim om bruin te worden. Het resultaat: de kip is niet gaar of je broodkruim verbrand. Wanneer je de kip eerst met een vleeshamer plat slaat is dat probleem alvast verholpen. Je kunt ook prima een deegroller gebruiken om de kip platter te slaan. Wat ook wel eens kan gebeuren is dat het broodkruim niet krokant is. De olie is dan niet heet genoeg geweest. Goed op te lossen door eerst even te testen hoe heet de olie is. Dit doe je veilig door een stukje brood in de olie te laten vallen. Wanneer hij direct bovendrijft en begint te dansen in de olie, dan is de olie op temperatuur. En als laatste tip, zorg dat je voldoende olie in de pan hebt, de gepaneerde kip moet niet aan de bodem vast gaan plakken, maar de kans hebben om te drijven. Kortom niet te zuinig met de olie.

En bij die gepaneerde kip stukjes eet je lekkere frisse groenten zoals kort gewokte taugé en boontjes en een snelle zelfgemaakte pindasaus.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 03 maart 2018 door UitPaulinesKeuken